Grote of kleine beurt

Waarom bij Hendrik Figee?

 • Uw auto wordt gecontroleerd en onderhouden door monteurs met meer dan 40 jaar ervaring met alle merken auto's.

 • Bij een kleine beurt wordt uw auto gecontroleerd op 30 verschillende punten

 • Bij een grote beurt wordt uw auto gecontroleerd op 78 verschillende punten.

 • Reparaties worden alleen uitgevoerd met uw toestemming en tegen eerlijke prijzen voor zowel de arbeid als onderdelen.

 • Onderhoud

  De kleine beurt is standaard periodiek onderhoud na bijvoorbeeld 20.000 km of 1 jaar, afhankelijk van wat het eerst bereikt wordt. Bij een kleine beurt worden een groot aantal essentiële punten gecontroleerd. Van carrosserie en remmen tot schokdempers en uitlaat.

  De grote beurt is eigenlijk een uitbreiding van de “kleine” onderhoudsbeurt met extra werkzaamheden. Een vaste omschrijving van de grote beurt bestaat niet, want dat is per merk, model en type auto verschillend. Zo schrijft de ene fabrikant voor dat naast het standaard onderhoud bij 60.000 km ook de bougies en het luchtfilter moeten worden vervangen. En de andere fabrikant dat na 80.000 km de remvloeistof en de koelvloeistof ververst dienen te worden.

  Olie verversen. Iedere motor verbruikt olie, deze zorgt voor koeling, afdichting en reiniging. Daarom is het belangrijk dat het motoroliepeil regelmatig wordt gecontroleerd. Motorolie dient, afhankelijk van de instructies in je handleiding, ongeveer om de 6 maanden of na 15.000 kilometer te worden ververst. Voor versnellingsbakolie en differentieelolie geldt een termijn van ongeveer 100.000 kilometer.

  Bron: Bovag 2013

  © Garage Hendrik Figee 2013 | By Raymond