Eerlijke prijzen voor reparaties

Garage Hendrik Figee rekent altijd een eerlijke prijs voor arbeid en onderdelen. Reparaties worden nooit uitgevoerd zonder uw toestemming en mochten er onverwachte extra kosten zijn dan nemen we altijd eerst contact met u op.


  Ruitenwissers

  Ook last van strepen op uw ruit of last van piepende en klapperende ruitenwissers? Dan zijn deze waarschijnlijk aan vervanging toe. Wij monteren graag een set nieuwe ruitenwissers op uw auto.

  Distributieriem

  De distributieriem zorgt voor de aandrijving van de nokkenas via de krukas. Deze levert het zwaar werk en is gevoelig voor slijtage. Als deze breekt of scheurt heeft kan dit ernstige schade aan uw motor veroorzaken. Zorg dus dat deze op tijd wordt vervangen!

  Accu

  De accu zorgt ervoor dat uw auto start. Als de auto stilstaat verliest deze spanning vanwege de electrische systemen aan bord. Met koude weeromstandigheden daalt de spanning van de accu en bestaat de kans dat deze niet genoeg stroom heeft om de startmotor te laten werken. Laat daarom uw accu door ons doormeten en indien nodig vervangen.

  Remblokken

  Hoort u een piepend geluid met remmen of brand uw remblokindicator op uw dashbord dan moet u zo snel mogelijk uw remblokken laten controleren. Versleten remblokken kunnen gevaarlijke situaties opleveren. Laat uw remblokken dus tijdig door ons vervangen!

  Remschijven

  Bij versleten remschijven voelt u een vertraging met remmen omdat de wrijving tussen de remblokken en remschijven afneemt. Ook kunt u vaak zelf bekijken of u een ingesleten spoor ziet op de schijf door het contact met de remblokken. Voelt u vertraging of ziet u een duidelijk ingesleten spoor laat deze dan door ons controleren en vervangen.

  Schokdempers

  Versleten schokdempers zijn gevaarlijk omdat deze ervoor zorgen dat de banden van een auto contact houden met het wegdek. Met regen, sneeuw of ijs heeft dit ook tot gevolg dat de remweg nog langer wordt. Schokt en trilt uw auto meer dan u normaal zou verwachten laat dan door ons een schokdempercontrole uitvoeren en indien nodig uw schokdempers vervangen.

  Uitlaat achterdemper

  Als uw achterdemper kapot is hoort u veel lawaai. Rijden met een auto waarvan de achterdemper stuk is kan u een boete opleveren van een paar honderd euro. Wij kunnen uw achterdemper repareren of vervangen en tevens de uitlaatklemmen en rubbers vernieuwen.

  Koppeling

  Als u merkt dat de motor van uw auto niet makkelijk in de tweede versnelling wil maar dit met uitgeschakelde motor wel lukt, hoort u een vreemd geluid als u uw koppeling indrukt, de auto schokkend optrekt als je alleen het koppelingpedaal laat opkomen of als de koppeling of het koppelingspedaal trilt laat er dan snel door ons naar kijken. Het is zeker dat uw koppeling opnieuw moet worden afgesteld of dat versleten onderdelen moeten worden vervangen.

  Katalysator

  Katalysators hebben een levensduur van 75.000 tot 150.000 kilometer. Verkeerde afstellingen, verkeerde brandstof, rijstijl en het maken van veel korte ritjes kunnen de levensduur verkorten. Als de katalysator problemen geeft of als tijdens de APK keuring een te hoge uitstoot van schadelijke stoffen wordt gemeten dan kunnen wij deze reparareren of vervangen.

  Roetfilter

  De roetfilter komt normaal in aanmerking voor vervanging tussen de 80.000 en 120.000 kilometer. Gevolg van een verstopte roetfilter is dat de motor kracht verliest en niet meer harder kan dan 50 kilometer per uur. Laat daarom uw filter controleren en indien nodig door ons vervangen.

© Garage Hendrik Figee 2013 | By Raymond